2022-05-24 mot Garda

Sov riktigt gott i morse, men d var bara å pallra sig upp. Frallor och en croissant att dela på var beställda i receptionen. Med en pigg hjärna kom H på vart säkringarna fanns💡

Tömning av dass å sen på rull. Även nu är d branta höjder och dalar med serpentinvägar. Är inte helt bekväm i detta läge även om det är fascinerande.

Körde över gränsen till Italien och strax därefter stannade vi vid Lago di Resia (tyska Reschensee) som är en konstgjord sjö i västra delen av Sydtyrolen i norra Italien. Sjön är känd för det delvis nedsänkta kyrktornet som tillhört en 1300-talskyrka.

En bit senare börjar magen kurra men några rastplatser infinner sig inte. Vi kör av rutten å stannar till på en grusplan jämte äppleodlingarna för frulle.

Typ 10 mil innan Garda kör vi på motorvägen, faktiskt väldigt välkommet. Tar ett cappuccino brake. Avgift när vi lämnar autobahn 6,50:- väl spenderade pengar, förkortade nog restiden med minst 90 minuter å en massa energi. Nån mil efter motorvägen dyker Garda upp i blickfånget, en helt fantastisk syn.

Målet inställt på Bardolino med resväg längs Garda. Dock hittar vi inte till den camping som vi planerat i Bordolino. GPS har helt fel, å inga skyltar om camping. Trötta å med parkeringslängtan å bara 5 kilometer till Lazise (som vi har varit i 4 gånger tidigare) väljer vi att fortsätta. Vi kniper den sista platsen på den kommunala campingplatsen som ligger precis stadsnära å precis jämte Garda är vi helt nöjda.

Checkar in för 2 nätter. Skönt å slippa köra nåt i morgon.

Pimpar upp bilen mot värme med solskydd, å markis å möblemang.

Därefter kör vi en lättare grill. Kycklingvingar som tidigare vackat å frusits inkl hemlagad bbq. Hade tänkt mig nåt tillbehör men d fick bli några potatissnack som köpts som ”godis” men inte funkade som d, men däremot som ”potatis” till detta.

Är rejält värmt (typ 30 g). Myser under markisen några timmar, sedan dusch i servicehuset 8 m bort.

När H oxå är klar tar vi oss ut till centrum 150 m bort. Hamnar på en restaurang som serverar prisvärd pizza å billigt vin. Maten smakar bra så länge vi är hungriga.

2 pizzor, 1 liter rödvin på flaska, å wasser. Ingen hundservice : summan 52 euro. Gott så länge man var hungrig.

Några meter senare cappuccino stopp inkl varsin glasskulan (11:- euro) regnet har anlänt, så vänder oss hemåt. Markisen fortfarande ute så kör utehäng tills regnet tar för mycket plats, vid 22. Skippar sista turen med G som är super trött. Landar åter i Robinsons som jag somnade ifrån härom kvällen. H har redan törnat.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: