2022-05-28 Valpolicella

Lite av sovmorgon, upp vid 8.30.

Efter morgonkaffet blir d lite stök å bök, å sedan croissant å yoghurt. Töm å fyll, mer acceptabel temperatur.

Kör mot Valpoccela, stannar till vid tidigare besökt winery å köper med några flaskor med hem, samt en flaska bubbel å avnjuta under resan.

Stannar vid någon av byarna och tar varsin cappuccino å en specialbeställd macka (då d inte ingick i menyn)

Kör sedan mot vingård Al Pandola, en favorit i repris några kilometer bort. Har inte pratat med dem innan så är lite av en chansning. Är egentligen fullbokat i restaurangen men d löser dem. Parkerar mellan olivträden och vinrankorna. Tar varsitt vitt i restaurangen sedan åter bilen. Sitter utanför bilen en stund.

Sedan sist vi var här har det tillkommit en vinary där vi bokat avsmakning klockan 15. Vinet var lika gott som sist men denna gången körs avsmakningen på engelska vilket vi ju faktiskt förstår (även om d vart väldigt charmigt att få den på italienska och ”teckenspråk”)

Sedan lite häng i bilen, regnar å åskar rejält. Dusch i bilen. Restaurangen öppnar först 19.30, dock är vi där vid 19 å kör var sin Negroni, å studerar menyn. Tänkt att ännu en gång försöka ta oss igenom en en Italiensk meny: antipasti: blandad chark, 1 tallrik delat på 2 vilket var perfekt. Primi: jag tar champinjonsoppa vilken var ljuvlig, H tar nån pasta rätt som var helt ok, secondi: till mig lammkotletter vilka tyvär inte var jättegoda, väl tillagade men dränkta i smör. H tar kött medium, som serveras väl rött. Å sen tar d stopp. Nån dolci går inte ned. Var sin grappa, H avrundar med en espresso.

Köper med oss 2 lådor vin plus en flaska olivolja. Lite häng i bilen innan natt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: