2022-05-31 Sasbachwalden

Tur att d var tidig kvällning för klockan 5 börjar trafiken utanför så d var bara ge upp sömnen. Kokar mig en kopp kaffe å går ner till sjön. Rätt mysigt å sitta där å se på fågellivet. Efter dryga halvtimman började det dock regna så jag fick ta mig åter bilen å vänta in H som ännu ej gått upp. Först vid 7.30 (ovanligt sent för honom) är han på fötter. Han tar en tur med G å jag tar mig in på campingen för att hitta bröd vilket inte lyckas. Vid 9 drar vi vidare. Kör in i en av byarna för att köpa bröd nån timma senare. Blir ett edeca stopp, där vi oxå äter frukosten i bilen.

Vi ska idag köra igenom Swachwald skogarna. Är rejält trevlig väg över bergen med mycket skog några, byar med hus endast i ett led längs båda sidorna vägen.

Stannar till vid ett av turisthaken som säljer gökur. Kul å se men inget som får följa med hem.

Har målet inställt på en ställplats som hittades via park4 night som ligger vid en by som heter Sasbachwalden. Väldigt fint läge på denna ställplats, för 12 euro. Fin utsikt över swachwald och vinrankor.

Lagar lite lunch vid bilen å tar d sedan lugnt en stund. Går sedan upp till byn, en riktig charmig sådan.

Rekar lite för middag, samt att jag läst att d ska finnas en tvättomat i byn vilket det gör. Vid Ställplatser finns även ett vinotek för Alde gott (denna regions vinnamn) vi köpte med oss en låda gewustraminer och en låda grauburgundur. Börjar bli väl fullt i bilen nu 😀 även en flaska kyld riesling som vi smakar av vid bilen.

Hem för lite paus och dusch samt förbereda för en tvätt i morgon.

Tjejen på vinoteket rekommenderade middag på Engel, en av restaurangerna i byn, vilket vi slår till på. Sätter oss på uteserveringen. Var sin aperol spritz. Förrätt en ljuvlig sparrissoppa. När den var uppäten började det regna så vi flyttar in. Till varmrätt blev d Sauerbraten med rödvinsås och nudlar. Lite konstig kombination men helt ok. Restaurangen hade en stjärna i guide Michelin 2021.

Sedan hem för å dricka upp resten av vinet och lite youtube.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: