2022-06-06 nationaldag dag/annandag pingst Lübeck

Tyskland har naturligtvis ingen röd dag pga att Sverige har nationaldag, men dock är det pingst så d e ändå en röd dag. Detta var inget som fanns med i vår planering, men d e ju som d e. Röd dag betyder ju i alla fall att tradarna inte får köra på autobahn 👍 vilket visade sig vara en fullpoängare.

Kör ett par mil genom landsbygdsorter, allt e så pedantskött å vackert. Vi hinner knappt komma på motorvägen innan trafiken står still. H hör från grannbilen att d skett nån olycka och förväntat stop ska vara ca 30 minuter.

Då vi har 500 m till rastplats beslutar vi oss för att förbereda frukosten. Vi har blick bort säkert på 1 km å det står helt still. Blir därmed frukost och morgonhygien och en massa lång väntan. Tror d stod helt still närmare 3 timmar. Även still på mötande trafik så d va i alla fall rätt tyst.

Är bara att gilla läget när d e stau

Lunch på rastplats, inget som går till historien.

Framme i Lübeck vid 15.30 Tar denna gång endast en parkering vid kanalen 5 euro, ingen service. Är parkering så egentligen inte läge att flytta ut, dock har vi plats jämte refugen bakom p-automaten så vi tar ut stolarna å hänger ett tag, drygt 20 g.

En tur upp på stan. Torget e ca 10 minuter bort.

Segelsällskapet är tyvärr stängt så vi kikar runt lite innan vi tillslut sätter oss på ett thaihak, lite mer prisvärt och även gott.

Dessa ekipage såg vi vid några tillfällen gasa igen stan

Åter bilen vid 20.30 för lite youtube innan kvällning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: