2022-06-04 Rhein Andernach

Uppe vid 8.30. H å G tar en tur. Frukost,

Iordningställande för avfärd. Vatten fylldes igår (vi hade egen påfyllningskran vid platsen). Vi har tänkt oss köra norrut längs Rhein. Redan i Rüdesheim är det vägarbete som ställer till d. Vi kör dock förbi affären och bunkrar upp något, sedan blir det en omväg på drygt 2 mil över bergen, fin väg i alla fall. Sedan åter körsträcka på östra sidan av Rhein, denna sida har vi inte kört innan så d va kul, å vilken fantastisk väg!

Tar ett cappuccino stopp innan vi kör av vid Koblenz.

Ska idag till Andernach som ligger ca 2 mil väster om Koblenz. Här har vi rekar upp en stor ställplats vid Rhein som även ligger nära ringmursstad. Är rejält fullt när vi anländer, men damen som styrde och ställde dirigerar oss till plats som funkar. Inte på första parkett men ändock syns Rhein en del, Hade vi haft parkettplats hade den fått högre betyg. 8 euro.

Är nån tullgräns här eller liknande

Fixar lunch: färdiggrillad kyckling och ost och skinkpaj som vi köpt färdiga häromdagen som värms i omnian.

Efter lunch flyttar vi ner till floden. Här är riktigt behagligt. Lite jordgubbar avnjuts oxå. Dock kan jag hålla med om att detta inte är den vackraste delen av Rhein men d e en hel del båttrafik att studera samt väg och tågräls på andra sidan floden.

Vid 17, flyttar vi hem å gör oss färdiga för att kolla in omgivningarna. Staden har som sagt delar av ringmur kvar.

Centrum är charmigare än vad vi trott, med affärer, gågator, caféer och restauranger. Tar var sin GT på en av barena, 10 euro.

Kontoret är bara en telefon bort

Kollar in vart vi ska äta och söker på Indier vilket finns 250 meter bort, som öppnar om ca 30 minuter. Tyvärr har d ingen uteservering men var ändå ok att sitta inne. Lamm palak och murgh vindalo med vitlöksnan. Jätte gott, 41 euro inkl 1 öl, 1 vatten å ett glas vin.

Äter vid bilen är det rejält varmt, 34 g inne. Dock härliga 27 g ute så d blir lite häng ute innan disk och hemmadusch.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: