2022-06-03 Rüdesheim am Rhein

Frukost i dag består av ännu en luftig fralla, beställd på campingen. Gör oss sedan redo för en tur till stan, en promenad på ca 1 kilometern.

H tar ut cash då campingen inte tar kort. Cappuccino stopp. En tur längs strandpromenaden och vidare upp till stan. Obligatoriskt besök på Käthe Wolfhart (om sådan finns) Köpte 3 julgrandekoratiner.

Lunch stopp, snitzel, pommes å vin. Sedan hemåt bilen. En av passagerarkryssningarna ska precis lämna så vi sätter oss ner en stund å studerar. Åter bilen en tysk stänkare för att stabilisera magen.

Lite häng och planläggning inför morgonens stopp.

Markisen stoppar inte solen och idag har vi ingen granne där vi kan skuggas från, så flyttar några meter bort under ett träd.

Packar senare en korg med bubbel och går ner till Rhein och sätter oss. Tyvärr har vi några öar i synfältet som skymmer den mesta av båttrafiken. Men mysigt ändå å skönt å slippa barnskriken från utebadet jämte vår plats.

På hemväg gick vi förbi campingkiosken å beställde morgon fralla, vin till kvällens middag samt var sin pinnglass.

Så d blir kaffe, glass, å var sin pinne hemma.

Spanar sedan in en youtubelive ang ny pod om husbil som startat idag (ännu ej lyssnat) liven går dock mest i bakgrunden. Förbereder hemmamiddag: blir halvfabrikat på röd curry med fläskfilé å ris. Bekvämt naturligtvis, även relativt gott men sjukt starkt. Börjar droppa från himlen men vi sitter bra under markisen. Går bort till diskhuset. Åter bilen upptäcker jag att nya golvmattan i bilen är väl blöt, varför? Hänger ut på tork, å städar upp. H har slocknat i campingstolet.

Jag tar G på en runda. Börjar regna rejält under turen. Dock mysig promenad runt campingen. Bland annat ligger Hindenburg Bridge precis utanför campingen. Googla om ni vill veta mer, men en bro som förstördes under 2:a världskriget

Åter bilen, rejält blöt efter regnskur. H har precis vaknat till och noterat att golvmattan hänger på tork men inte mycket mer. Vi är därmed inte helt i fas. Inget jag går in på närmare men blev lite dålig stämning…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: